Навигация

  • Начало
  • Карта
  • Искам и моята кръчма!
  • Съдържание
  • Последната инстанция

31 януари 2011 г.

Мелнишка скара при Марто - Разкошна кръчма

Мляс, много съм доволен. "Мелнишка скара при Марто" на ул. Атанас Далчев 10 (кв. Изток) е една истинска кръчма, в най-добрия смисъл на думата. Определено влиза в списъка на любимите ми места, което не е никак лесно. Признавам, голям съм каприз.
Обстановката е битова, с покривчиците му, с висящи железа и кратунки по стените, но без да се стига до пълен фалш и крайности. Изобщо бая е уютно, но не му е в това истинското предимство. Доста места има, може да се ходи групово. Всъщност кръчмата няма чак толкова изявено качество, а по-скоро представлява ансамбъл на добрия български вкус (не, това не е оксиморон). Менюто е чудно. Да, знам, че скара има навсякъде, но тук наистина е СКАРА. Любител съм на манджите, но не мога да отрека нещо хубаво. Плюс това извън нормалната тъпа скара тук има и по-нетрадиционни предложения. Спрях се биволските кюфтета и не съжалявах.

По принцип не обичам да гледам менюто много много, а си набелязвам в общи линии и после питам какво ще ми препоръчат. Момчето сервитьорче (тук сервитьорите НЕ СА само носачи) се справи чудно като ми рече: "Вземи направо меню, даже е по-евтино". И останах страшно доволен. Менюто включваше 2 кифтака, велика мешана гарнитура, дето на малко места я имат и нещо между пърленка, пиде и лаваш с много шарена сол. Аве... биволската скара беше бомба. Някакви салати и картофени кюфтета също приготвени както си трябва. И смърдеше на прясно. Кеееееф. Шкембето добро, но не разкошно. Вина доста имаше, включая не много скъпо наливно, но нещо не ми се влизаше в преразход (не че е скъпо), а и со скарата най-върви бирата.

Ходих на обяд и затова приключихме сравнително бързо, но забелязах плакат за жива музика. Всеки петък. Страхотно звучи, сериозно смятам да ги преслушам оркестрото. 
Само едно не му беше хубаво, както казала мечката. ПИЦИ!!! ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА. Да, и тук пици. Слава богу имаше хора, но не забелязах нито един да джвака такива лайна. Но за съжаление за пореден път става ясно, че заведение в София без пици е обречено на фалит.

цени: 4/5 - не е без пари, но всеки може да си го позволи. Пишеше, че за живата свирка се плаща 1.50 лв. на калпак. и това си е поносимо. Двама души хапнахме добре за 20 лв (18.50 + бакшиш) , но само 2 бири.
храна: 4/5 - страхотна!
напитки: 4/5 - изглеждаха много добре вината и на добри цени. бира наливна и не наливна.
обслужване: 4/5 - доволен, много. 
обстановка: 4/5

присъда: Горещо препоръчвам. Универсалната кръчма - да отидеш с кочове, да заведеш дама, да слушаш музика, да хапнеш набързо на обед.... Последното местните явно го правят редовно. Храната е наистина чудесна и качествена, а скарата е класи над едно тъпо, селско и странно защо никак не евтино място наречено "Скара бар" в Заимов.

пп. то било популярно това кръчме. тука писали разни хубавини за него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар