Навигация

  • Начало
  • Карта
  • Искам и моята кръчма!
  • Съдържание
  • Последната инстанция

24 август 2011 г.

Бистро "КаЗаРо" - чудесно за лятото

"Казаро" е типично бистро, но доброто местоположение и потънала в зеленина градина го правят малко по-специално място. Чудесно е за дълги вечери през топлите дни на година или за хапване след разходка в "Борисовата градина".

Намира в самото начало / край на Борисовата градина (за мен още си е "Парк на свободата"), на около 200 метра преди Плиска. Точен адрес - ул. Юрий Гагарин №2. Закътано е и често ми се случва да не уцеля улицата от първия път. Едно 5 минутно лутане обаче се заслужава.

Заведение е точно такова, каквото изглежда на пръв поглед - приятно уютно, непретенциозно, но спретнато. Без да е нещо наистина специално това важи за всички аспекти, от обслужването до самата храна. Определено е от по-високата категория бистра. Цените са приемливи, но не бих ги определил като ниски. Похвално е, че години наред поддържат постоянно добро ниво и досега нито веднъж не съм бил разочарован. В "Казаро" трябва да се ходи през топлата част от годината. Така човек може да се наслади на градината и зеленината в най-добрия квартал на София. През зимата вътрешното помещение бие на квартална кръчма и тогава вече цените изглеждат неоправдано надути. Масите са дървени, доста големи и спокойно стават за цели компании. Приятно е и за хапване в по-камерна обстановка или пък по семейно му. Клиентелата е свястна и вероятността някакви селяни от съседната маса да ви развалят вечерта е много ниска.

Храната тук не е водеща или нещо специално, но все добре приготвят нещата. Менюто е стандартното (преобладава скара, сачове, аламинути) и не е дълго като телефонен справочник. С бирата е малко по-проблематично, защото изборът от наливна е ограничен до винаги гадничката "Загорка" и скъпото "Старобрно".

цени: 3/5 - приемливи, но не и чак евтино.
храна: 4/5 - добра за бистро.
напитки: 2/5 - доста ограничен избор.
обслужване: 4/5 - нищо специално, но винаги без проблеми.
обстановка: 5/5 - през лятото е супер.

Присъда: С тази градина е супер за лятото. Не препоръчвам специални посещения през зимата. Много добро място за мезене и биропиене след разходка в парка. Пълно хапване и пийване за двама е около 30-35 лв.

1 коментар:

  1. страхотно място, какво бихте препоръчали за зимата, очакваме следваща публикация, поздрави и до скоро

    ОтговорИзтриване