Навигация

  • Начало
  • Карта
  • Искам и моята кръчма!
  • Съдържание
  • Последната инстанция

29 юни 2011 г.

Щастливеца - кофти храна, супер градина

От миналата 2012 г. ресторантът е с нов собственик. На два пъти се представиха просто чудесно, вкл. обслужването беше машала. За нова рецензия обаче имам нужда от повече посещения. Ако някой има впечатления да пише коментар или да се обади анонимно.

Клуб "Щастливеца" е в сивата зона между ресторант и бистро. Лятната градина е невероятна, но от храната, цената и обслужването има още много да се желае.
По регламент "Щастливеца" се води бистро на адрес ул. Оборище, № 73. Това е на 15-тина метра след бул. Евлоги Георгиев в посока бул. Ситняково. Залепено е за "Арбат" (бивш "Софра") . Всъщност това е дворът на едноименното читалище. Удобно място в една от кръчмарските части на града.
Първото и най-важно, което трябва да знае човек за това заведение е, че се посещава само лятото. През останалото време представлява помещение тип мазе, което предлага посредствена скара на завишени цени.

"Щастливеца" работи откакто се помня и на външен вид промените са малко. За съжаление няма подобно консервативно отношение към качеството на храната. Помня как преди 6-7 години това беше сред най-любимите ми места (може би веднага след "3 сестри"). Помня и първия път, когато ми сервираха нещо гадно. Е, оттогава продължават да готвят зле, а менюто ми се струва все по-ограничено и в момента отива към скара-бира. Как успяват да осерат дори обикновените мезелъци... талант. С две думи готвачът не става. Няма да се отровите, но е просто безвкусно и зле приготвено. Не препоръчвам да опитвате от малкото на брой специалитети, че е малко в стил руска рулетка.  

Огромният плюс е лятната градина. Наистина е супер уютно, но не и интимно. Дървенията е по-скоро семеен стил. Детският кът (никак не лош) също говори за това. Често щъкат и котки, но повечето явно са роднини и не им се е получила генетиката. Някой котковед може да изследва казуса. Сред най-хубавите градини, ако и да е лишена от претенции. Винаги е едно свежо, зелено и прохладно. Бирата много върви в такава среда.

сметката от ресторант Щастливеца
Сметката от кратко хапване за двама. 
Другото... не е толкова важно. Обслужването не е нещо лошо, но е леко тип заспал съсел. Често се чака необяснимо, дори да няма много хора. Наливното шуменско на цена от 2.40 е добро, а друго тук май никога не съм пил. Шишчетата май са най-доброто от цялата скара.

цени: 2/5 - цените не отговарят на качеството.
храна: 3/5 - средна работа.
напитки: ? - амии.... знам ли. ама има наливно шуменско.
обслужване: 3/5 - нито да похвалиш, нито наистина да се ожалиш. брадати типове не са ми идеал за сервитьори.

присъда: Лятото - да, зимата - НЕ! Ходи се заради лятната градина, другите неща са около и под средното ниво. Става и за обяд и за вечеря. Особено подходящо за семейно излизане, като има къде да оставиш за малко и детето. За двама души минимум 30 лв. Не препоръчвам чести посещения, но лятото човек може да се отбие.  

1 коментар:

  1. Моите впечатления от пролетта на 2013г. напълно съвпадат с написаното по-горе мнение. Детето остана доволно от градината и многото деца, с които да се забавлява, но храната беше безвкусна, скъпа за предлаганото качество и чакахме прекалеееено дълго докато ни сервират каквото и да било.

    ОтговорИзтриване