Навигация

  • Начало
  • Карта
  • Искам и моята кръчма!
  • Съдържание
  • Последната инстанция

16 февруари 2011 г.

Бистро "Богат-беден" - малко скъпо идва

Още едно добро предложение за топъл обяд в баш центъра на София. Намира се на на ул. Хаджи Димитър на сами ъгъла със Шишман. Прекрасно местоположение. Повече бистро, отколкото кръчма. Не че не е мизерно (в добрия смисъл на думата), но не мога да го възприема като квартална пивница.
Не лоши готвени манджички и винаги имат сравнително добра (за 21 век) шкембе чорба. Както може да се очаква скарата също присъства. Наливна бира няма. Масите са общо 4 и досега не съм ги виждал пълни на 100%. Може би защото не съм ходил в 12 часа на обед. За десерт винаги има нещо просто ала крем карамел, но в интерес на истината преди около 2 години тук ядох един от най-страхотните крем карамели. За жалост не се повтори, явно се е получил случайно. Не става за друго освен обяд, но не виждам и претенции.

И тук идва лъжичката с катран. Винаги е било леееко по-скъпо, отколкото би трябвало. Спирам да ходя там, защото за един обяд (супа, манджа, десерт + бира и леб) по незнайно какви причини ми излиза вече 2 пъти 11-12 лв. Готвят не лошо (по-добре от "При батко без татко" например), но нещо в моята скала цената надмина качеството. Това не би трябвало да пречи на някого с малко по-високи доходи от моите или ако алтернативата за топла храна е съседното уникално селско "заведение" SupaStar.
цени: 2/5 - по-скъпо е отколкото трябва. храна: 3/5 - манджичките са малко над средното ниво. напитки: 2/5 - няма наливна бира. обслужване: 3/5 - нямам оплаквания, но нещо не е много уютно.
присъда: Добро място за обедно хапване на 10 метра от жълтите павета. Идва леко по-скъпо отколкото би трябвало да струва една бърза обедна манджичка.

1 коментар:

  1. Много приятно място! Лошо е, че затварят в 20 часа, а бабата, която работи като сервитьор/барман/DJ, пие от доста рано и не е много адекватна, но иначе "Богат беден" си е истинско бижу в центъра на София на фона на всички скапани пицарии, елитарни ресторантчета и барове от типа на One more!

    ОтговорИзтриване