Навигация

  • Начало
  • Карта
  • Искам и моята кръчма!
  • Съдържание
  • Последната инстанция

8 март 2011 г.

Механата - ул. Оборище 98. Уютно и евтино.

Изненадващо уютно, евтино и с квалитетно обслужване. Разположено е малко извън идеалния център, но все пак на удобно място - почти залепено до "Сердика Център", на края на ул. Оборище, точно преди бул. Ситняково.

Просторно помещение декорирано в битов стил, но не прекалено. Уют създава дървенията, червените чергички по масите и малките детайли като керамични съдчета и разни други шарении. Изградено е нещо като чардак, но не се натрапва. Има и камина, която не работеше, но въпреки всичко създава уют. Тук спокойно могат да се съберат повече хора, но е идеално и за двойки. С две думи - от раз ми допадна. Уютно и чисто, без прекомерни претенции.
Цените в менюто ме изненадаха наистина приятно. Самото съдържание е стандартно и има всичко, което би трябвало да има в такъв тип заведение. Все пак се набляга на традиционно българското. Разбираемо преобладават местните ястия, а сред салатите има приятно вкусни допълнения. По всяко време се предлагат супи. Добро разнообразие от бири и още по-добро от вина. Наливното е много добро и на още по-добра цена. Обслужването е ненатрапчиво и без мазнене, но ми беше приятно и точно. Хубавото е, че персоналът не се състои само от кокошки носачки. Не че съм сексист, но за мен сервитьорството си е мъжка работа.

Единственото слабо място в иначе чудната картинка е самата храна. Продуктите не изглеждат лоши, но шкембето си е безвкусно, а пилешката не е по-добра. Сиренето по шопски беше почти изцяло сирене, а чушките бюрек в някаква странна и определено не по рецептурник панировка. Не че не се яде, но определено няма да препоръчам "Механата" точно заради кухнята. Салатите са добри, но някак като от началото на 90-те. Пълни корема без да създава проблеми, но след това човек не си примлясва по пътя към дома. Това, което привлича тук си остава уютната атмосфера и ниските цени. Ето и една примерна сметка, която двама души направихме набързо:

цени: 4/5 - да, евтино е.
храна: 2/5 - или по-скоро 3-. слабото място. простите неща стават, но не пипайте специалитетите. продуктите иначе не са лоши, проблемът явно е в готвача.
напитки: 4/5 - бири и учудващо добър избор на вина. наливното също е добро и евтино.
обслужване: 4/5 - много добро, без да е фамилиарно. плюс това винаги приветствам, когато има и мъже сервитьори.

присъда: Много приятно заведение тип механа. Умерено битов стил, който не се натрапва, но все пак бие на патриархално. Обслужването е наистина добро, а цените ниски. От самата храна има какво още да се желае, но с тези цени и обстановка спокойно го препоръчвам на всеки в района. Добро е и за бърз обед и за приятна вечеря в компания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар