Навигация

  • Начало
  • Карта
  • Искам и моята кръчма!
  • Съдържание
  • Последната инстанция

11 април 2011 г.

Бистро "3 сестри" - най-доброто (беше)

Въпреки колосалния спад в качеството през последните години, "3 сестри" си остава може би най-доброто място човек да... просто да се почувства човек. Ако сте гледали "Бар Наздраве" ще разберете.

"Три сестри" се води пицария. Слава богу, по нищо не личи. Не се намира на жълтите павета, но пак е на удобно място, близо до Испанската гимназия, на малката уличка Джовани Горини, почти на ъгъла с Оборище. Наоколо бъка от добри кръчми, тъй че дори да е пълно нямате грижи да спасите вечерта. Всъщност това си е чисто бистро, като в добрите стари времена редовно обядвах там. После редовно вечерях и бирувах. Това е и мястото, което винаги ми е напомняло, че има хора с по-добър от моя вкус. Евала, щом са успели да направят такова китно заведение. И барманките бяха все симпатяги (ех... и това утече). Лъха на европейско, в най-добрия възможен смисъл. На една "Стара Европа", континентална Европа, която вече е надраснала първенющината и се е успокоила. Изобщо - АТМОСФЕРА и конски дози уют. Водил съм страшно много хора с мен и на всеки много му е харесвало. Няма да се впускам в повече спомени и блянове по доброто старо време, само ще отбележа, че посещенията ми там от почти ежедневни вече са на 1-2 месеца. Именно поради това си позволявам да пиша за "3 сестри" - вече не го смятам за толкова интимно мое, защото леко ме разочароваха.

Сега конкретно: 4+1 дървени маси на закрито, тоест по-подхожда за есен-зима-пролет. Сравнително кратко, но доста оригинално меню, в което повечето неща си присъстват години наред без крещящи иновации. Салати, топли/студени предястия, самобитни картофени специалитети и 1-2 по-тежки хапвания. 10-тина пици и 3 вида спагети (тези наречени "3 сестри" са много добри). С две думи не е ресторант. От скоро почнаха да предлагат и скара (удари ги кризата). Бирата е Пиринско, което не е много често срещано. Още по-хубаво е, че голямата бира си е голяма - 1 л. Имат и наливно и бутилирано винце на Русе.
пиринско, чеснова питка, вино, пица,
наденички с картофки. март 2011 г.

Цените бяха поносими, но сега са много високи. Имам чувството, че колкото по-лоша става храната, толкова повече и искак. За нормално изкарване на двама души отиват 40-тина лева!!! Може и повече. Половината за бира. Много пиво отива тук, мамка му. Надценката е за комфорта и атмосферата, но за съжаление вече е повече скъпо, отколкото комфортно. Допълнение е невероятно подходящият музикален фон. Не един път съм си излизал тананикайки някоя мелодия на път за вкъщи. Мястото е чудесно за първо излизане с нова мадама, в кърпа е вързана, освен ако не е някой темерут, за когото "О!Шипка" е изискан ресторант или представата за добро хапване е салата в "Дон Домат".

цени: 2/5 - вече е неоправдано скъпо.
храна: 3/5 - ми бистро. все пак се надявам да върнат малко от позагубеното качество. пиците не са лоши.
напитки: 4/5 - чудно. Литър пиринско влиза от раз, вино на почти нормални цени.
обслужване: 5/5 - еталон. няма никакво мазнене, а рестото се връща до стотинка.

присъда: Бързо натам! Само някой да не го хареса. Изобщо да не ми се връща тука!!!

В интерес на истината съм завишил оценките от носталгия, но все пак "3 сестри" си остава добро място. За малка компания, за интелектуални срещи, за гаджосване.... за всички хубави хора. Още повече имам чувството, че в страната на тиквите (тиквата?) подобни оазиси на добрия вкус са обречени. Кризата ги е ударила и имат нужда от подкрепа. Заслужават я. Пък ако работите наблизо е и арно място за обедно хапване. Все пак се надявам да върнат доброто ниво.

А ето и час от типичния музикален фон:

Няма коментари:

Публикуване на коментар