Навигация

  • Начало
  • Карта
  • Искам и моята кръчма!
  • Съдържание
  • Последната инстанция

1 май 2011 г.

Бирария 1516 - когато няма къде

Много удобно местоположение - почти залепено до Съдебната палата на улица "Цар Асен", № 2. Достатъчно места, няколко вида наливна бира, евтино. Това са и плюсовете на заведението, като те са напълно достатъчни, за да се превърне в чудесен резервен вариант.

Бирария 1516 е кръчма, но от модерен тип. Това разбира се носи както предимства, така и недостатъци. Хубавото е, че клиентелата се състои изключително от млади хора. Лошото е, че това са почти същите млади хора, които ходят в О!Шипка например. Това в превод означава, че човек не трябва да очаква хубава храна или обслужване, но пък и рядко може да бъде изненадан наистина неприятно.

Не препоръчвам да се каните специално да посетите подобно място. Ако обаче сте в района и внезапно ви падне кръвното (а както знаем в такива случаи на човек му се налага бързо да обърне поне две наливни) няма проблем. Помещението е голямо, има дълъг барплот, тъй че почти винаги има място за още няколко души. Кофтито е, че всъщност представлява сутерен с лоша вентилация. Тоест не е толкова подходящо в хубаво време или за хора с остра непоносимост към цигарен дим. Но може би най-сериозният проблем на заведението е акустиката. Всъщност никак не е забавно когато се опитваш да водиш някакъв разговор и трябва да се надвикваш. Не знам как се получава, но дори да шепнеш пак кънти. Останалото е типичната за бирарии дървения - общо взето приятно. Интересни са и тематичните сбирки, които разни кръжоци си провеждат тук понякога. В такива моменти е още по-шумно, а и местата стават кът.

Има няколко вида наливни на цена около 1.80 лв., но като цяло няма много голям избор от пиене. Храната е ужасна. Е, няма да се отрови човек, но на няколко пъти ми е било неприятно тежко на стомаха. Препоръчителни са само най-простите мезелъци и да не ходи човек много гладен. Така няма да има разочарования. За сметка на това няма защо човек да се притеснява за портфейла си. Последния път бяхме 6 човека ядене (по много от разни картофки, пилешки крилца и др.) и бира на корем излезе ПОД 50 лв. Наистина впечатляващо за 2011 г. Хората от “Бирария 1516” са си направили и сайт, тъй че който не вярва спокойно може да се разгледа менюто.

цени: 4/5 - евтино. За такова място 1.80 за наливна арианка е повече от добре.
храна: 2/5 - лоша. де факто няма кухня.
напитки: 4/5 - няма нещо по-така, но пък си има всичко необходимо.
обслужване: 3/5 - некомпетентни, но услужливи. подобна комбинация винаги оставя смесени вчепетления.

присъда: Добро място, стига човек да е повече жаден отколкото гладен. Главните предимства са цените и местоположението. Кръчма, която няма да разочарова, пък и вече години наред държат едно ниво. Ходи се с малка кошничка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар