Навигация

  • Начало
  • Карта
  • Искам и моята кръчма!
  • Съдържание
  • Последната инстанция

14 февруари 2011 г.

Ресторант "Тадж Махал" - лоша (но скъпа) храна

Безвкусно и скъпо. Честно казано нямам идея как това място не е фалирало. Супер удобно и централно - на ъгъла на бул. Дондуков и ул. 11 Август, та може би за това се лъжат хората.
Това не е кръчма, а сериозен ресторант, наречен "индийски". Сериозен по цени - 90 лв. без бакшиша вечеря за двама, без някакви спец. изхвърляния. Ако си бяхме взели и бутилка вино минавахме 110 лв. като нищо. За съжаление сериозни са единствено цените, а храната е ужасяващо безвкусна. Отдавна не съм попадал на толкова лошо съотношение цена - качество. И другото е, че все пак очакваш индийска храна, а не някакви жалки опити тип ТНТМ. Много ми е интересно готвачът да не са го взели от Макдоналдс, да са му турнали пред очите една индийска готварска книга и да са го изпратили в Кауфланд са "висококачествени" продукти. Цялата съседна маса беше заета от 10-тина англоговорящи (като 2ри език, може и румънци да са били), така че явно има хора, които не им прави впечатление безвкусната храна или нямат проблем да си пръскат парите неадекватно. Атмосферата не е лоша, по-скоро уютна и става да заведеш някоя засукана мадама на вечеря.

цени: 1/5 - най-лошото съотношение цена-качество, което съм виждал наскоро
храна: 2/5 - не че е толкова лоша, но е безвкусна и най-важното - много далеч от индийска
напитки: 2/5 - единствената наливна бира е Туборг. Вината са предимно аржентински на цени над 25 лв. Не посмях да ги пробвам.
обслужване: 3/5 - На входа са някакви нагло зяпащи недоразумения, но на последния етаж сервитьорката беше много симпатична и докарваше страшно индийски вид.

присъда: Ако искате индийски - забравете. Кохинор на бул. Христо Ботев е десет пъти по-добър. Ако обаче имате бол пари и се чудите къде да заведете изрусена чалга фенка - стаа. Баш държа, че собственикът е мутра.

Редакция 01.09.2011 - Един невнимателен приятел, пропуснал да се допита до мен, попаднал по невнимание във въпросната дупка. Въпросният дълбоко се кае, бил с ваучер за намаление от Grabo, но сглупил да поръча две бутилки вино, без да погледне цената. Но по интересното е, че собственик била Венета Райкова. Смятам това обяснява положението. Вероятно тя готви.

5 коментара:

  1. д. попова24.03.11 г., 14:42

    Съгласна съм с всичко, което прочетох. Бяхме семейството там за Антоновден с двама именика. Голямо разочарование. Всичко е вариации на боб, кисело мляко и кофти подправки. Пилешкото е много сухи гърди (не се упоменава дали са гърди в менюто), телешкото имаше кофти мирис. И общо взето гръмки индийски заглавия на иначе скромни буламачи. За сметката няма да говоря, включваше и алкохол...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14.05.11 г., 22:15

    i az ne sam dovolna:) cenite sa bezumno skapi za blagoto na fliorcata "sobstveni4ka"edna le6ta 9.99 lv smqhhhhhhhhhhhhh

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8.10.12 г., 9:33

    готвачът е от Непал ..не е индиец ...по скоро е индиАнец..немам думи да ви опиша как се готви ..ако намеря точните думи да опиша всичко това ..вярвам че ресторанта ша затвори врати още на 2-я ден

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9.11.12 г., 9:21

    Собственик е съпруга на Венета-Тихомир и е такъв още от преди да се оженят, това разбира се не оправдава кофти качеството и високите цени!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18.02.13 г., 20:12

    мишки плъхове и хлебарки ходят по масите и м/у краката на персонала в кухнята ...ха да ви е сладко

    ОтговорИзтриване